Zelf op stap met Regiotaxi

4 mei 2021
Algemeen
regoitaxi
Credits/Fotograaf: 
Noot

De Regiotaxi maakt reizen mogelijk voor mensen voor wie het lastig is om het openbaarvervoer te gebruiken. Regiotaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer. De regiotaxi haalt u op bij de voordeur en brengt u zonder overstap tot aan de deur van uw bestemming. Soms deelt u de taxi met andere reizigers. Iedereen mag reizen met de Regiotaxi, reizigers met een Wmo-pas krijgen korting. Met de Regiotaxi is het makkelijker om mee te doen aan activiteiten, om boodschappen te kunnen doen en naar afspraken te gaan. Zo blijven inwoners zelfstandig en zelfredzaam.  

De Regiotaxi heeft vanaf 16 mei een nieuwe vervoerder: NOOT. Afspraak is dat het reizen met Regiotaxi een fijne ervaring en goed geregeld moet zijn. Dat is het belangrijkst! Daarom zorgt NOOT voor zowel de ritbestelling als het vervoer.

Vanaf 16 mei betalen reizigers kilometers in plaats van zones. De kortste route in kilometers wordt berekend, omrijden telt niet mee. Hierdoor wordt de prijs van de rit meestal goedkoper. De Regiotaxi is een goed vervoermiddel als het reizen met bus en tram te lastig en een gewone taxi te duur is.

Meer informatie: www.regiotaxihaaglanden.nl.

Is door een beperking het reizen met openbaar vervoer niet meer mogelijk? Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente.