Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Elektrische auto opladen

Heeft u een elektrische auto of gaat u er een aanschaffen en is er binnen 200 meter loopafstand van uw huis geen openbare laadpaal? Of is er wel een laadpaal maar is die vaak bezet? Dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Dat doet u via de website www.laadpaalnodig.nl van energieleverancier Equans, die voor ons de aanvraagprocedure en plaatsing van laadpalen uitvoert. Wilt u weten waar u in Leidschendam-Voorburg uw auto kunt opladen? Kijk dan op de website www.oplaadpalen.nl.

Voorwaarden

Wilt u een laadpaal in uw buurt aanvragen, dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen.

  • U woont of werkt minimaal 18 uur in de gemeente Leidschendam-Voorburg
  • U bezit een elektrisch voertuig, of beschikt over een (voorlopig) aankoop- of leasecontract
  • U heeft geen eigen parkeerplaats
  • Er is binnen 200 meter loopafstand geen laadpaal waarvan u gebruik kunt maken
  • De laadpaal die binnen 200 meter op loopafstand staat, heeft zo een hoge bezetting dat er niet regelmatig opgeladen kan worden (meer dan 450-500 uur geladen per maand of meer dan 3 structurele gebruikers)

Let op: Het is niet toegestaan om vanaf eigen terrein een auto op te laden aan de openbare weg. Dit staat zo beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Kosten

Aanvragen en installeren van een laadpaal is gratis. U betaalt alleen de stroom die u afneemt

Aanmelden voor aanleg kabelgoot

Met een kabelgoot is het mogelijk om uw elektrische auto vanaf een privéaansluiting op te laden.  Aanmelden kan via onze pagina: Kabelgoot voor laden elektrisch voertuig externe-link-icoon

Storing

Storing of een defect aan een laadpaal kunt u doorgeven aan Equans. Noteer het laadpaalnummer (EVB-P nummer) en bel telefoonnummer 088 369 2914. De gemeente is geen beheerder van de laadpaal