Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Kindregeling toeslagenaffaire

Zijn uw ouders gedupeerd door de problemen met de kinderopvangtoeslag? En heeft u recht op de kindregeling? Dan heeft u ook recht op hulp van de gemeente. Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We kijken samen wat we voor u kunnen doen. Bent u jonger dan 16 jaar? Dan kunnen uw ouders of verzorgers u aanmelden.
Dit is een formulier voor inwoners van Leidschendam-Voorburg. Bent u inwoner van Wassenaar of Voorschoten? Neem dan contact op met uw eigen gemeente.

Waarmee helpt de gemeente?

Onze hulp wordt brede ondersteuning genoemd. We vragen vooral wat u nodig heeft en proberen u daarmee te helpen. We kunnen u helpen met: 

  • Wonen, als u bijvoorbeeld woonruimte nodig heeft, maar deze niet kunt vinden 
  • Geld en financiën, als u bijvoorbeeld problemen heeft met het betalen van rekeningen of niet weet waar u recht op heeft
  • Gezondheid, als u bijvoorbeeld iets wilt veranderen aan uw lichamelijke gezondheid 
  • Gezin, als er bijvoorbeeld problemen zijn met uw ouder(s) of broers/zussen 
  • Werk, als u bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het vinden van een baan of de juiste opleiding 

Heeft u dringende hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat u zich veel zorgen maakt of u niet kunt blijven wonen waar u nu woont? Bekijk de website Kindregeling voor jouexterne-link-icoon

Heeft u schulden?

Er is een tijdelijke mogelijkheid om snel schulden naar aanleiding van de toeslagenaffaire af te lossen. Deze regeling heet het ‘aanvullend schulphulpverleningsaanbod’. U kan deze regeling gebruiken als u voldoet aan de volgende 2 voorwaarden: 

  • U heeft recht op de kindregeling 
  • Op 1 juli 2023 was u 18 jaar of ouder 

De regeling aanvullend schuldhulpverleningsaanbod is tijdelijk. Voldoet u aan de 2 voorwaarden? Neem dan contact met ons op via het formulier. 

Waar kunt u nog meer terecht voor hulp?

Spreekt u liever niet met iemand van de gemeente?  Neem dan contact op met het Sociaal Servicepunt via 070 205 7000. Of kijk op de website van het Sociaal Servicepuntexterne-link-icoon voor de spreekuren en contactmogelijkheden.