Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Officier in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden voor Martin Evers

  Martin Evers ontving zaterdag 3 juni 2023 een Koninklijke onderscheiding uit handen van minister Hoekstra.

  Martin Evers ontvangt Koninklijke onderscheiding
 • Heeft u ideeën of tips om de gemeente groener te maken? We horen het graag!

  Heeft u een goed idee voor het groener en biodiverser maken van onze gemeente? Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van stenen door groen, zoals gras, planten, struiken en bomen. Maar ook aan het zorgen voor meer variatie in groen, bijvoorbeeld door het gras minder te maaien zodat verschillende kruiden een kans krijgen om te groeien of door stukken gras te vervangen door planten. Geef uw tips en ideeën vóór 18 juni 2023 aan ons door.

 • Gemeenteraad stemt in met hoogwaardige OV-verbinding Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk

  Op 30 mei 2023 heeft de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg ingestemd met de komst van een snelle en hoogwaardige OV-verbinding van Den Haag Centraal over de Binckhorst richting Rijswijk en Voorburg. Ook is er ingestemd met de komst van een aanvullend pakket mobiliteitsmaatregelen die goed zijn voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van de gebieden. Deze mobiliteitsmaatregelen zijn nodig in verband met de komst van zeker 35.000 woningen in deze gebieden.

 • Spreekuren in uw buurt in juni!

  De gebiedsregisseurs, wijkagenten en handhaving staan voor u klaar tijdens de spreekuren in uw buurt in Stompwijk, Voorburg en Leidschendam. Ga met hen in gesprek over onder andere veiligheid in uw wijk, ideeën voor uw buurt of vragen over de gemeente. De spreekuren voor juni zijn bekend. Zien we u daar?

 • Leidschendam-Voorburg realiseert groene cijfers voor 2022

  Ondanks de nasleep van corona, de energiecrisis en de oorlog in de Oekraïne sluit de gemeente het jaar 2022 financieel toch positief af. Dat blijkt uit de jaarstukken die door het college van burgemeester en wethouders zijn vastgesteld.

  Logo LV
 • TegelTaxi in actie!

  De TegelTaxi reed deze week voor de zesde keer een ronde door de gemeente om tuintegels op te halen. De Tegeltaxi is een succes want hij is tot dusver altijd volgeboekt. Ook deze week zat de container van de TegelTaxi weer helemaal vol. In totaal is de TegelTaxi bij 94 adressen in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg langs geweest om ruim 59 ton aan stenen op te halen.

 • Nieuwbouw Sint Maartenscollege weer stap dichterbij

  Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om het ruimtelijk kader voor het nieuwe Sint Maartenscollege in Voorburg vast te stellen. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet voor de ontwikkeling van de nieuwbouw.

  Schoolplein van het Sint Maartenscollege.
 • Informatieborden vertellen indrukwekkende geschiedenis Loozone

  Leidschendam-Voorburg kent een rijke geschiedenis. 1 van de plekken waar dit nu nog beter zichtbaar is, is de Loozone. 4 nieuwe informatieborden vertellen sinds kort meer over de historie van deze groene strook die Voorburg en Den Haag verbindt.

  Wethouder Marcel Belt (links) en wethouder Anne Mulder (rechts) bij het informatiepaneel aan de Nicolaas Beetslaan/Spinozalaan in Voorburg.
 • Gemeente adviseert: let goed op bestemming bij aankoop grond

  De gemeente Leidschendam-Voorburg adviseert kopers van grond om goed te letten op de bestemming van de grond. Dit naar aanleiding van de toenemende grondverkoop aan particulieren in het buitengebied door vastgoedbedrijven.

  Wethouder grondzaken Philip van Veller
 • Extra acties om bijplaatsingen van afval tegen te gaan

  Afval hoort in containers en prullenbakken, niet ernaast. Grofvuil moet aangemeld worden zodat afvalverwerker Avalex dit kan ophalen. Troep op straat is een van de grootste ergernissen van inwoners van gemeente Leidschendam-Voorburg. Samen met Avalex zet de gemeente extra acties in om bijplaatsingen tegen te gaan.

  Afvalzakken naast containers