Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Meld verkeerd bezorgde uitkeringsspecificaties

  De gemeente heeft vastgesteld dat er een onbekend aantal uitkeringsspecificaties van inwoners van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten is verzonden aan de verkeerde uitkeringsgerechtigden.

 • Met elkaar werken aan afvalscheiding en -vermindering

  Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we afval nog beter scheiden en de hoeveelheid afval verminderen? Daarover gaat het college graag in gesprek met de gemeenteraad en inwoners. Begin volgend jaar worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd om ideeën op te halen.

  Bewoner gooit tasje met PMD afval in de container
 • Spreekuren in december in uw buurt!

  De spreekuren in uw buurt voor december zijn bekend. Zien we u daar?

  gebiedsregisseurs
 • Leidschendam-Voorburg zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

  Leidschendam-Voorburg is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisje en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Op vrijdag 25 november 2022 heeft locoburgemeester Astrid van Eekelen de Orange The World vlag gehesen om bewustzijn te creëren voor dit internationale probleem.

  Locoburgemeester Van Eekelen hijst de Orange the World vlag
 • Winnaars Tuinmetamorfose- en Voortuin-wedstrijd Groei en Bloei bekend

  Jaarlijks organiseert Groei & Bloei Leidschendam e.o. de Tuinmetamorfosewedstrijd. Wethouder Marcel Belt (Groen en Duurzaamheid) maakte donderdag 24 november de prijswinnaars bekend. Ook reikte hij prijzen uit aan de winnaars van de Voortuin-wedstrijd.

  prijsuitreiking metamorfose
 • Uitnodiging feestelijke eindejaarsborrel

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg nodigt u graag uit voor een feestelijke eindejaarsborrel op donderdag 22 december 2022. Meld u nu aan.

  Sneeuwpop
 • Onderzoek naar locaties voor flexwonen

  De gemeente onderzoekt verschillende locaties in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk om in kaart te brengen waar mogelijkheden zijn om flexwoningen te bouwen. Flexwoningen zijn tijdelijke huurwoningen die relatief snel te bouwen zijn en een aantal jaar blijven staan. Er is een aantal kansrijke locaties in beeld.

 • Kavelambitie Diaconessenhuis klaar

  De kavelambitie voor de herontwikkeling van het Diaconessenhuis is klaar. Het oude ziekenhuis staat leeg nu Reinier de Graaf ziekenhuis zijn zorg levert vanuit het nieuwe Behandelcentrum Voorburg op het naastgelegen Zorgplein. Het Reinier de Graaf wil het oude gebouw en de omliggende grond verkopen voor herontwikkeling. In de kavelambitie staan de kaders voor deze herontwikkeling. Het biedt de basis voor het ontwikkelen van een gebied met een mix van wonen, werken en zorg.

 • Jaarlijkse evenementen Voorburg en Leidschendam verzekerd van 3 jaar subsidie

  De evenementen ‘A Walk Downtown’ in Voorburg en ‘Vlietdagen Leidschendam’ in 2022 waren een succes. Beide evenementen brachten veel bezoekers op de been en de twee concerten van A Walk Downtown op het Stationsplein waren uitverkocht. De ondernemersfondsen gaan graag door met het organiseren van een jaarlijks evenement in beide winkelgebieden. De gemeente heeft daarom besloten tot en met 2025 subsidie beschikbaar te stellen voor een jaarlijks evenement en stadsontbijt in Leidschendam Centrum en het Huygenskwartier Voorburg.

  Optreden van musici tijdens het evenement A Walk Downtown in de Franse Kerkstraat in Voorburg
 • Lichtjesavond Oosterbegraafplaats 14 december 2022

  Ieder jaar op de tweede woensdag van december organiseert de gemeente samen met vrijwilligers Lichtjesavond, een avond om stil te staan bij het verlies van overleden dierbare(n). Iedereen is van harte uitgenodigd.