Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Klein Heerenbrink uit Zoetermeer

  De heer H.W. (Henk) Klein Heerenbrink uit Zoetermeer ontving zondagmiddag 26 maart 2023 een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

  fotograaf: Patricia Munster
 • Uitbetaling bijstandsuitkering dag vertraagd

  Door een technische storing wordt de maanduitkering aan inwoners met een bijstandsuitkering vrijdag 24 maart 2023, uitbetaald in plaats van donderdag 23 maart.

 • College Leidschendam-Voorburg maakt zich zorgen over mogelijke komst slibdepot aan Westvlietweg

  Het college van B&W van Leidschendam-Voorburg maakt zich zorgen over de mogelijke komst van een slibdepot aan de Westvlietweg. De Omgevingsdienst Haaglanden is van plan om namens de gemeente Den Haag een vergunning te verlenen voor de aanleg van het slibdepot. De aanleg hiervan past niet bij de recent gemaakte afspraken in de Toekomstvisie Vlietzone.

  Luchtfoto mogelijke locatie slibdepot
 • Vervang tegels door groen en bestel de TegelTaxi

  Gemeente Leidschendam-Voorburg doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. Wethouder Marcel Belt roept inwoners op ook mee te doen: “Help mee en vervang zoveel mogelijk tegels door planten en ander groen! Dat is goed voor de natuur, zorgt voor minder wateroverlast bij extreme regenval en voor betere verkoeling op warme dagen.” Inwoners kunnen hun oude (tuin)tegels gratis op laten halen door de TegelTaxi.

  Tegels eruit halen
 • Kom gratis compost scheppen op zaterdag 25 maart

  Zaterdag 25 maart is het Landelijke Compostdag en Avalex doet ook mee! Komt u ook gratis compost scheppen? Een groot deel van het compost hebben we namelijk te danken aan het ingezamelde groente-, fruit- en tuinafval en etensresten van onze inwoners. Bedankt daarvoor!

  Dame gooit GFT bak leeg in grote groene container
 • Duizenden bomen voor De Nieuwe Driemanspolder

  Kinderen van IJsvereniging Zoetermeer gaven het feestelijke startsein voor de aanplant van duizenden bomen in De Nieuwe Driemanspolder, op de grens van Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Zij deden dit tijdens de Nationale Bomenfeestdag door met zijn allen zoveel mogelijk bomen te planten. De bomen zijn een geschenk van Unibail Rodamco Westfield (URW) en Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer.

  Planten bomen in De Nieuwe Driemanspolder
 • Nieuw terrassenbeleid biedt meer ruimte voor terrassen

  Met het nieuwe terrassenbeleid geeft de gemeente ondernemers meer ruimte voor hun terras. Het beleid is in samenspraak met ondernemers opgesteld. Van belang zijn afstemming met omwonenden en de keuze voor duurzaamheid waar dat kan. Daarnaast is er extra aandacht voor de uitstraling van terrassen rond het Sluisplein in Leidschendam en Huygenskwartier Voorburg.

  Op een terras bij de sluis van Leidschendam drinkt wethouder Astrid van Eekelen koffie met Alfred van Kesteren, voorzitter van ondernemersfonds Leidschendam-Centrum, en Jim den Harder van restaurant Old Fashion.
 • Schetsontwerp voor vernieuwde bibliotheek Leidschendam

  Hoe kan de vernieuwde bibliotheek in Leidschendam er uit komen te zien? Dat is de vraag die de gemeente onlangs aan een architect heeft gesteld. Bekijk het schetsontwerp.

 • Extra ogen en oren in de wijk

  “Het is fijn om een bijdrage te leveren aan een veilige en leefbare buurt.” Dat vindt Christine Lommerse. Samen met 13 andere buurtbewoners vormt zij het buurtpreventieteam van Leidschendam-Zuid. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

  Buurtprevent Christine Leidschendam Zuid
 • Haaglanden gaat voor de realisatie van 75.000 van de 900.000 woningen

  Zuid-Hollandse bestuurders van provincie, gemeenten en corporaties en minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hebben de regionale realisatieagenda’s, ook wel woondeals genoemd, ondertekend. Daarmee spreekt Zuid-Holland de ambitie uit om tot en met 2030 maar liefst 250.000 woningen te bouwen. De regio Haaglanden staat, als één van de 35 woondealregio’s, aan de lat voor ongeveer 75.000 nieuwe woningen.

  Ondertekening regionale woondeal Haaglanden