Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Extra handen voor dierenambulance hard nodig

  Een gedumpte kip langs de weg, een zwaan die door een verwonding aan zijn vleugel niet meer kan wegvliegen of een hond of kat die de weg naar huis niet meer vindt. Het zijn maar een paar van de vele meldingen die de dierenambulance dagelijks krijgt. Vorig jaar rukte de ambulance alleen in Leidschendam-Voorburg al 2.000 keer uit voor dieren in nood. Om al die dieren op te vangen, zijn vrijwilligers onmisbaar.

  Vrijwilliger Harold staat voor een dierenambulance en heeft een hond in zijn armen vast.
 • Afsluiting Parktunnel (N14) richting Den Haag 25 februari tot 9 maart

  Rijkswaterstaat werkt aan de Parktunnel (N14) van 25 februari tot 9 maart aan o.a. de verlichting. In deze periode is de tunnelbuis doordeweeks (dag en nacht) afgesloten, van zondag 21:00 uur tot zaterdag 06:00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. Houd rekening met extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Reis met het OV of de fiets, vermijd de spits en werk waar mogelijk thuis!

  N14 wegafsluiting van de Parktunnel
 • Vlietweg 3: Overeenkomst jongerenwoningen ondertekend en omgevingsplan ter inzage

  De ontwikkeling van jongerenwoningen op Vlietweg 3 gaat de volgende fase in. De gemeente en 1828 Groep hebben hun handtekening gezet onder de afspraken over de ontwikkeling van de woningbouw. Voor de ontwikkeling van de woningbouw moet de gemeenteraad een nieuw omgevingsplan vaststellen, dat ligt binnenkort ter inzage zodat inwoners hier een reactie op kunnen geven.

  Wethouder Bianca Bremer en Ernest van der Meijde ondertekenden de Anterieure Overeenkomst voor de ontwikkeling van Vlietweg 3
 • Bewoners denken mee over het groen in hun wijk

  Afgelopen maanden werkte de gemeente samen met bewoners uit de wijken Park Veursehout, De Zijde en Duivenvoorde in Leidschendam aan een wijkgroenbeheerplan. In het plan zijn de ideeën, wensen en knel- en aandachtspunten van bewoners over het groen in hun wijken -waar mogelijk- meegenomen.

  Kruising Zijdesingel / Zilvermeeuwlaan in Leidschendam (© 2024 Google)
 • Nieuwbouw aan de Van Ruysdaellaan in Leidschendam stap dichterbij

  Met de ondertekening op 12 februari van de anterieure overeenkomst tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V komt de uitvoering van het bouwplan Van Ruysdaellaan een grote stap dichterbij. In de anterieure overeenkomst staan de afspraken om de nieuwbouw mogelijk te maken.

  Wethouder Bianca Bremer en Van Wijnen Projectontwikkeling
 • Iedereen telt mee: koers vastgelegd voor nieuw minimabeleid

  Het nieuwe minimabeleid wordt eenvoudiger en specifiek gericht op de inwoners die dit het hardst nodig hebben. Daarnaast zijn regelingen niet alleen bedoeld om noodzakelijke kosten te kunnen betalen, maar ook om mee te kunnen doen in de samenleving, te beginnen op school. Ook staat het verstevigen van de maatschappelijke kracht centraal: de gemeente faciliteert organisaties en vrijwilligers die inwoners met een laag inkomen ondersteunen. Dat staat in de koersbrief, waarin de richting van het nieuwe beleid wordt beschreven.

 • Kinderen groep 5 en 6 krijgen jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje' cadeau

  Alle kinderen in groep 5 en 6 krijgen in het kader van de jaarlijkse campagne ‘geef een boek cadeau’ de komende weken het jeugdboek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ cadeau van schrijver Mirjam Oldenhave. Doel van de actie is om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met kinderboeken en (voor)lezen.

  Wethouder Keus deelt boeken uit aan leerlingen
 • Vliettunnel N14 richting Den Haag 4-24 februari doordeweeks dicht

  Naar het werk, even de kinderen naar school brengen, naar de sportvereniging of het ziekenhuis; dat kan met de auto langer duren tijdens de afsluitingen van de tunnels van de N14.

  Vliettunnel N14
 • Gemeenteraad aan zet in volgende stap nieuwe raadzaal aan het Raadhuisplein

  Een nieuwe raadzaal zou mogelijk kunnen komen op de plek van de binnentuin van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Dat blijkt uit onderzoek dat het college van B&W in opdracht van de gemeenteraad heeft gedaan. Het is nu aan de gemeenteraad om de uitkomsten van het onderzoek te bekijken en aan te geven hoe zij het vervolg graag zien.

  Impressie nieuwe raadzaal
 • Burgemeester zet zich in als militair reservist

  Burgemeester Martijn Vroom heeft de opleiding als militair van het Korps Nationale Reserve (NATRES) van de Koninklijke Landmacht afgerond.

  Logo gemeente Leidschendam-Voorburg