Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchiefexterne-link-icoon.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Energietoeslag verkeerd uitbetaald door onjuistheid in verwerking

  Gemeenten betalen in opdracht van het Rijk energietoeslag uit. Bij de uitbetaling van de tweede ronde energietoeslag 2023 aan inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar zijn onjuistheden geslopen. In totaal kregen 322 inwoners van de 3 gemeenten de energietoeslag, terwijl zij daar eigenlijk geen recht op hadden. Betrokken inwoners krijgen een brief met excuses en het verzoek om het geld terug te betalen. De gemeenten gaan het geld niet terugeisen.

 • Gemeente inventariseert behoud erfgoed

  In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn veel locaties, parken, gebouwen en verhalen uit vroegere tijden te vinden. Dit zijn onderdelen van het erfgoed van de gemeente. Om te weten te komen wat erfgoed voor haar inwoners betekent, houdt de gemeente een inventarisatie. Op zaterdag 15 juni tussen 10:00 en 12:00 uur vraagt de gemeente op het Damplein in Leidschendam aan inwoners welk erfgoed ze kennen en belangrijk vinden.

  Leidschendam Vliet
 • Carina van Eck is nieuwe gemeentelijke ombudsman

  Carina van Eck is de nieuwe Gemeentelijke ombudsman voor gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Op 4 juni werd zij unaniem benoemd

  Carina van Eck is de nieuwe Gemeentelijke ombudsman (Foto: Hugo de Wolf)
 • Proef voor gratis menstruatieproducten succes

  De menstruatie-uitgiftepunten (MUP’s) zijn een succes. Dat blijkt uit de proef van het afgelopen jaar van gemeente Leidschendam-Voorburg en het Armoedefonds. Het aantal uitgiftepunten is uitgebreid en van de menstruatieproducten wordt dankbaar gebruik gemaakt. Daarom bekijkt de gemeente nu de mogelijkheid om de MUP’s voort te zetten.

 • Vergunningaanvraag slibdepot Vlietzone ingetrokken

  Onlangs zijn we door de rechtbank in Den Haag geïnformeerd dat de vergunningsaanvraag voor de vestiging van een slibdepot aan de Westvlietweg in Den Haag, dichtbij Voorburg, is ingetrokken. Het college van Leidschendam-Voorburg had bezwaar en vervolgens beroep aangetekend tegen de omgevingsvergunning, omdat een slibdepot niet past in de groene Vlietzone en er zorgen waren over mogelijke verkeers- en stank- en milieuoverlast.

  Bovenaanzicht Westvlietweg
 • Stolperstein voor verzetsstrijdster Gerardina Margaretha Smits-Serverus

  Ter herinnering aan verzetsstrijdster Gerardina Margaretha Smits-Serverus is op donderdag 30 mei een stolperstein geplaatst in de stoep voor het huis waar zij in de Tweede Wereldoorlog woonde op de Waalhofflaan 8 in Voorburg.

  Stolperstein voor verzetsstrijdster Gerardina Margaretha Smits-Serverus
 • Gemeente gaat samen met inwoners het parkeerbeleid rond de Mall uitwerken

  De Mall is een populaire plek om te winkelen en te recreëren en het biedt duizenden mensen werk. Echter wordt er op drukke dagen veel parkeeroverlast ervaren in de omliggende wijken door omwonenden. Dit heeft invloed op de leefbaarheid en bereikbaarheid van de buurt. Samen met inwoners wil de gemeente gaan werken aan een parkeerbeleid. Het plan en participatietraject hiervoor is deze week goedgekeurd door het college van B&W.

 • Column burgemeester: "Je baret is een wezenlijk onderdeel van je identiteit als militair"

  Vandaag mocht burgemeester Martijn Vroom de baret van De heer Moleveld teruggeven. Of beter gezegd, een nieuwe baret overhandigen. Zijn oude was hij verloren op de thuisreis vanaf de landelijke Veteranendag 2023.

  Burgemeester Vroom en Defensie overhandigen Dhr. Moleveld een nieuwe baret
 • Voorburg-Noord noord op weg naar een toekomstbestendige buurt

  Het college wil van de vooroorlogse buurt Voorburg-Noord noord een veilige, groene, toekomstbestendige buurt maken waar mensen prettig wonen. Daarom stelt zij voor om niet alleen de riolering te vervangen, maar gelijk de hele buurt opnieuw in te richten. Hiervoor wordt €3,7 miljoen gevraagd aan de gemeenteraad. Het is de 1e keer dat de gemeente Leidschendam-Voorburg op zo’n grootschalige manier een buurt toekomstbestendig aanpakt.

 • Werkzaamheden Sijtwendetunnel (N14) afgerond, onderzoek onder omwonenden, ondernemers en weggebruikers

  In de 3 tunnels die samen de Sijtwendetunnel vormen is de verlichting vervangen. Voor de nieuwe verlichting zijn 1050 nieuwe armaturen geplaatst, is 4 kilometer kabelgoot gebruikt en zijn meer dan 2000 beugels gemonteerd. In de kabelgoten ligt meer dan 50 kilometer kabel. De nieuwe verlichting verbruikt 30% minder energie, heeft een langere levensduur en heeft ook minder onderhoud nodig! In 2030 staat groot onderhoud gepland. Heeft u tips? Doe mee aan het onderzoek van Rijkswaterstaat.

  Nieuwe led-verlichting Sijtwendetunnel