Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Bewoners De Heuvel en Amstelwijk denken mee over het groen in hun wijk

  Afgelopen maanden werkte de gemeente samen met bewoners aan een wijkgroenbeheerplan voor de wijken De Heuvel en Amstelwijk in Leidschendam. Bewoners konden zowel digitaal als tijdens informatieavonden hun ideeën, wensen en knel- en aandachtspunten doorgeven over het groen in hun wijken. Hun input is, waar mogelijk, meegenomen in het plan dat het college recent heeft goedgekeurd.

  Luchtfoto van De Heuvel / Amstelwijk
 • Laatste groen geplant in Voorburgs Kwartier

  Het Voorburgs Kwartier is af. Alle 52 woningen zijn opgeleverd en de openbare ruimte is aangelegd. Om dit te vieren stak wethouder Astrid van Eekelen donderdag 2 februari de schop in de grond om symbolisch het laatste groen te planten.

  Wethouder Astrid van Eekelen plant symbolisch de laatste boom. Ze heeft een schop in haar handen en witte laarzen aan.
 • Meer toekomstperspectief voor jongeren in Leidschendam-Noord

  Meer jongeren die deelnemen aan sportactiviteiten en lid worden van een (sport)vereniging, meer mogelijkheden voor loopbaanoriëntatie en meer impact van het jongerenwerk in de wijken: deze en andere acties staan in het uitvoeringsplan Jongeren 12+ van het programma Sterk voor Noord.

 • Laatste kans aankoop snippergroen tegen gunstig tarief

  Het project waarmee inwoners voor een gunstig bedrag gemeentegroen kunnen kopen wordt binnenkort afgerond. Tot 1 mei 2023 kunnen inwoners nog een verzoek doen om gemeentegrond te kopen tegen een gunstige prijs.

  snippergroen
 • Nieuw reparatieteam speciaal voor schade aan stoep en weg

  Heeft u onlangs een reparatiewagen door de gemeente zien rijden? Dat zou kunnen, want sinds deze week rijdt er een extra team rond voor de reparatie van schades aan stoepen en aan het wegdek.

 • Grote betrokkenheid inwoners bij verkeerveiligheid

  In totaal zijn er 1441 reacties over verkeersonveilige situaties binnen gekomen via de wijkprikker. De informatie wordt geanalyseerd, geprioriteerd en gebruikt als input voor het verkeersveiligheidsplan.

  meldingen wijkprikker Bovenveen
 • Invoering Ja-sticker: samen naar minder papier

  Vanaf 1 april 2023 treedt de Ja-sticker in gemeente Leidschendam-Voorburg in werking. Inwoners ontvangen vanaf die datum standaard geen ongeadresseerde reclamefolders meer in de brievenbus. Inwoners die wel folders willen ontvangen, kunnen dit aangeven door een Ja-sticker op de brievenbus te plakken. Op deze manier ontvangen minder inwoners ongewenste reclamefolders en wordt papierverspilling voorkomen. Voor de huis-aan-huisbladen verandert er niets.

  Voorbeeld Ja-sticker
 • Alexander van Mazijk vertrekt bij gemeente Leidschendam-Voorburg

  Gemeentesecretaris /algemeen directeur Alexander van Mazijk neemt na ruim 3,5 jaar afscheid van gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij wordt per 1 mei benoemd als gemeentesecretaris van Almere.

  Alexander van Mazijk
 • Spreekuren in februari in uw buurt!

  We gaan graag met u in gesprek over wat u belangrijk vindt in uw buurt of wijk. De spreekuren voor februari in de diverse wijken zijn bekend. Zien we u daar?

  Gebiedsregisseurs Leidschendam-Voorburg
 • 27 nieuwe woningen in Stompwijk

  Aan de Dr. Van Noortstraat 94 – 120a in Stompwijk komen 27 nieuwe woningen. Woensdag 25 januari 2023 was de feestelijke ondertekening van de zogenoemde anterieure overeenkomst tussen de gemeente en Niersman Projectontwikkeling. Niersman heeft een bouwplan gemaakt voor het terrein naast het Dorpspunt. Het plan is om 8 sociale huurappartementen en 19 grondgebonden koopwoningen te bouwen. Ook komen er 55 parkeerplaatsen.