Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchiefexterne-link-icoon.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Afsluiting Vliettunnel (N14) richting A4 - 28 april tot 18 mei

  Rijkswaterstaat vervangt tussen 28 april en 18 mei de verlichting in de Vliettunnel (onderdeel N14). In deze periode is de tunnelbuis van Den Haag naar de A4 doordeweeks afgesloten, van zondag 21:00 uur tot zaterdag 06:00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. In de week van Hemelvaartsdag is de tunnel open van donderdag 9 mei 06:00 uur tot zondag 12 mei 21:00 uur.

  Afsluiting Vliettunnel N14 richting A4
 • College wil invloed en grip op warmtenet in De Heuvel/Amstelwijk

  Voor de toekomstige verwarming van woningen en bedrijven in De Heuvel/ Amstelwijk wordt de mogelijkheid tot realisatie van een publiek warmtenet onderzocht. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om invloed te hebben op de betaalbaarheid hiervan voor inwoners.

  De Heuvel/Amstelwijk
 • Gemeente en COA ondertekenen bestuursovereenkomst

  De gemeente en het COA hebben afspraken gemaakt over taken en verantwoordelijkheden bij de opvang van asielkinderen op Overgoo. Deze afspraken staan in de bestuursovereenkomst. Nu deze is ondertekend kan het COA starten met het verbouwen van het kantoorpand.

 • Tuinmetamorfosewedstrijd Groei & Bloei

  Heeft u plannen om van (een deel van) uw voor- of achtertuin of op uw oprit een groene oase te maken? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei en maak kans op leuke prijzen! Meedoen kan tot 15 oktober.

  Voorbeeld van een tuinmetamorfose in Voorburg (foto: eigenaren tuin)
 • Schoolspullen voor gezinnen met een lager inkomen

  Heeft u minder geld te besteden en heeft u schoolgaande kinderen? Dan kunt u de Schoolspullenpas aanvragen. Met het geld op de pas kunnen uw kinderen schoolspullen kopen.

  Schoolspullenpas met schooltas op de achtergrond
 • Afsluiting Parktunnel richting A4 - 14 tot 27 april 2024

  Rijkswaterstaat vervangt tussen 14 en 27 april de verlichting in de Parktunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. In deze periode is de tunnelbuis van Den Haag richting de A4 doordeweeks afgesloten, van zondag 21:00 uur tot zaterdag 06:00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

  N14 wegafsluiting van de Parktunnel
 • Gemeente aan de slag voor natuur en klimaat

  De gemeente werkt aan een groener en waterbestendiger Leidschendam, Stompwijk en Voorburg en wil ook de biodiversiteit versterken. Dat is nodig om de omgeving beter voor te bereiden op het klimaat dat verandert. Voorburg heeft er inmiddels in de Hendrik van Boeijenlaan en de Prins Albertlaan enkele nieuwe plantvakken bij. Ook in Leidschendam en Stompwijk gaat de gemeente aan de slag.

  De nieuwe plantvakken in de Prins Albertlaan in Voorburg (foto gemeente LV)
 • Ook in 2024 gemeentelijke subsidie voor isoleren woning of groendak

  Woningeigenaren in Leidschendam-Voorburg kunnen ook dit jaar weer subsidie aanvragen voor isolatie en een groendak. Afgelopen jaar hebben zoveel woningeigenaren van deze subsidieregeling gebruikgemaakt dat de gemeente deze ook in 2024 beschikbaar stelt.

  Groendak en isoleren met hulp van gemeentelijke subsidie
 • Koninklijke onderscheiding voor Conny van Walraven

  Tijdens het Europees Kampioenschap Baton Twirling 2024 in Eindhoven is Conny van Walraven uit Voorburg op Eerste Paasdag, 31 maart, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Onder luid applaus en gejuich werden de versierselen bij haar opgespeld door de Eindhovense locoburgemeester Rik Thijs. Ze is geroemd voor haar verdiensten als vrijwilligster, waarbij ze zich 40 jaar inzette voor de Twirl en Baton sport.

  Conny van Walraven samen met locoburgemeester Rik Thijs
 • Binnenkort ‘berichten over uw buurt’ in uw mail

  Bent u 25 jaar of ouder en heeft u een account in MijnOverheid? Dan krijgt u vanaf 8 april e-mails van Overheid.nl met daarin bekendmakingen. Deze bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere aankondigingen in de buurt van uw woning. Met deze e-mailservice wil de overheid u beter informeren over zaken die spelen in uw eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

  afbeelding van boom