Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws vindt u hier. Ouder nieuws is terug te vinden in het webarchief.
Of abonneer u op een van onze digitale nieuwsbrieven.

RSS-feed
 • Verordening vastgesteld: ambitieuze spelregels voor participatie

  Op 26 september is de participatieverordening door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente vindt participatie van inwoners bij projecten en beleid belangrijk. Met participatie doe je dingen samen. En zo hebben we de participatieverordening ook gemaakt; samen.

 • Pizzasessie voor jongeren

  Ben jij jonger dan 25 jaar? Woon je in Leidschendam, Stompwijk of Voorburg of ga je hier naar school? Lust je pizza, hou je van muziek en ben je benieuwd wat we in de gemeente voor jongeren doen? Kom dan naar onze pizzasessie op 3 oktober van 17.00 – 19.00 uur! Deelname is gratis.

 • Gemeente plaatst bladkorven tegen overlast herfstbladeren

  Om overlast van herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen, plaatst de gemeente in oktober meerdere bladkorven in Leidschendam en Voorburg. Deze zijn bedoeld voor bladeren die van openbare bomen waaien. De korven blijven tot eind december staan, dan zijn de bomen het meest van hun blad kwijt.

 • Uitbreiding opvang Oekraïense vluchtelingen SoZa-gebouw

  De gemeente Den Haag vangt sinds januari van dit jaar 204 Oekraïense vluchtelingen op in het voormalige gebouw van Sociale Zaken (SoZa) aan de Anna van Hannoverstraat 6. Vanaf november 2023 wordt het aantal opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen met 200 plekken.

  Locatie gebouw sociale zaken Den Haag
 • Mantelzorgers, bedankt!

  Veel inwoners zorgen voor (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren. Vaak is dit voor hen vanzelfsprekend, maar hun zorg maakt een enorm verschil in het leven van degenen voor wie zij zorgen. Daarom wil het college mantelzorgers bedanken met een ‘high tea to go’ ter ere van de Dag van de Mantelzorg en de Mantelzorgwaardering.

 • Minder zitten begint met meer bewegen

  In 2021 is het burgerinitiatief ‘Shit ik zit’ ontstaan. Fysiotherapeut Erzy Kassens deed toen onderzoek voor haar studie Fysiotherapie en wijkgerichte beweegzorg. Nu wordt de campagne omgedoopt tot ‘Minder zitten, begint met meer bewegen’ en uitgerold in de hele gemeente. Wethouder Zorg Marcel Belt vertelt samen met Erzy en deelnemers aan het onderzoek over hoe je voor een goede balans zorgt, tussen zitten en bewegen.

  Wethouder Marcel Belt
 • Goed nieuws voor 2024 en 2025: ruimte voor ambities met een sluitende begroting

  Dankzij een stabiele begroting kan de gemeente verder met ambities op het gebied van wonen, energie, economie en klimaat. Zo is er geld voor betere wegen en meer ruimte voor de fiets, goede contacten en faciliteiten voor ondernemers, sportmogelijkheden voor alle inwoners en een rijk cultuuraanbod. Ook een divers en betaalbaar woningaanbod, energiemaatregelen en vergroeningsacties en onderwijs en onderwijshuisvesting hebben volop de aandacht.

  Foto van het college met de begroting
 • Extra acties voor een gezond en actief leven voor inwoners Leidschendam-Voorburg

  Voor inwoners zijn er het hele jaar door vele activiteiten om elkaar te ontmoeten en samen te sporten en bewegen in onze gemeente. Het is namelijk belangrijk dat inwoners gezond en vitaal kunnen leven. In de toekomst komen er extra activiteiten bij voor een gezonde generatie in 2040.

  Een park met allemaal poppetjes.
 • Schrijver Ali Rashid winnaar Cultuurprijs 2023

  Schrijver Ali Rashid is met zijn bundel Richtingen Gedichten de winnaar van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2023. De prijs stond dit jaar in het teken van ‘De Kunst van het Schrijven’. Ali Rashid ontving de prijs, een kunstwerk zijn van de lokale glaskunstenaar Ming Hou Chen, tijdens het Huygens Festival.

  Winnaar Cultuurprijs 2023 Ali Rashid met wethouder Marcel Belt
 • Middelgrote gemeenten laten hun stem horen in Den Haag tijdens de Beschouwingen

  Op woensdag 20 september vond in Nieuwspoort in Den Haag het M50 evenement ‘Laat ons niet in de st(r)eek!’ plaats. Vele M50 leden waren present om hun middelgrote gemeente te vertegenwoordigen. Doel van het evenement was om in gesprek te gaan over actuele thema’s met Kamerleden, bewindspersonen en fractiemedewerkers op de dag na Prinsjesdag. Deze dag vinden in de Tweede Kamer de Algemene Politieke Beschouwingen plaats, het belangrijkste debat van het politieke jaar.

  Overzichtsfoto van het evenement