Strooien bij gladheid

Wat u moet weten

We strooien volgens een vaste route: eerst de hoofdwegen en de meest gebruikte fietsroutes, daarna de wijkontsluitingswegen. De strooiwagen kan niet overal komen. Ook kunnen we niet overal tegelijk zijn. De hoofdwegen zijn altijd als eerste aan de beurt. Soms moeten deze opnieuw gestrooid worden, nog voordat minder drukke wegen aan de beurt zijn geweest. Hierdoor kan het gebeuren dat de strooiploegen pas veel later aan de binnenwegen toekomen.

Fietspaden

Als het glad is, strooit de gemeente zout op de meest gebruikte fietsroutes. Sneeuwt het ook? Dan schuiven we de fietspaden eerst schoon. Daarna strooien we ze.

Voetpaden

Voetpaden in en rond het centrum strooien we eerst of maken ze sneeuwvrij. Deze voetpaden worden het meest gebruikt. Blijft het langer glad, dan strooien we ook de voetpaden bij bejaarden- en verpleeghuizen, sociale en culturele instellingen, scholen en openbare gemeentelijke gebouwen.

Strooiwagens strooien de voetpaden waar ze kunnen komen. Andere plekken worden met de hand gestrooid, zoals bruggen, trappen, voor openbare gebouwen, trottoirs en bus- en tramhaltes.

Zelf strooien

Iedere woensdag tussen 10:00 en 15:00 uur kunnen inwoners gratis een emmer zout van 5 kg afhalen bij de gemeentelijke panden aan de Einddorpstraat 18 in Voorburg of de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam (zolang de voorraad strekt). Laat uw Avalexpas zien bij het afhalen. Haal het strooizout op tijd, zodat u dit bij gladheid direct kunt gebruiken.