Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Strooien bij gladheid

Als het glad dreigt te worden, strooit de gemeente zout op de toegangs- en doorgaande wegen. Snelwegen en provinciale wegen worden gestrooid door Rijkswaterstaat of de provincie. Sneeuwt het hevig of langere tijd achter elkaar, dan is het onmogelijk om alle routes ijs- en sneeuwvrij te houden. Let daarom goed op als u de weg opgaat. U bent zelf verantwoordelijk voor het ijs- en sneeuwvrij maken van de stoep voor uw woning.

Wat u moet weten

We strooien volgens een vaste route: eerst de hoofdwegen en de meest gebruikte fietsroutes, daarna de wijkontsluitingswegen. De strooiwagen kan niet overal komen. Ook kunnen we niet overal tegelijk zijn. De hoofdwegen zijn altijd als eerste aan de beurt. Soms moeten deze opnieuw gestrooid worden, nog voordat minder drukke wegen aan de beurt zijn geweest. Hierdoor kan het gebeuren dat de strooiploegen pas veel later aan de binnenwegen toekomen.

Zelf strooien

Bij hevige sneeuwval kunnen inwoners gratis een emmer zout van 7,5 kg afhalen bij de gemeentelijke panden aan de Einddorpstraat 18 in Voorburg of de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam tussen 8:30 uur en 15:00 uur. Laat uw Avalexpas zien bij het afhalen. Haal het strooizout op tijd, zodat u dit bij gladheid direct kunt gebruiken. Wij leveren zout zolang de voorraad strekt.