Toegankelijk stemmen

De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat mensen met een beperking goed en veilig kunnen stemmen.

Bereikbaarheid voor rolstoel en scootmobiel

Alle stembureaus in de gemeente zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel, met uitzondering van De Trinity Church in Leidschendam. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen vlakbij de stembureaus aanwezig.

Leesloep

In alle stembureaus is een leesloep aanwezig. Die vergroot de tekst op het stembiljet. Ook heeft ieder stemhokje goede verlichting. Er zijn stembureauleden om u te helpen. 

Stemmal en audiosysteem

Het is voor blinden en slechtzienden mogelijk om zelfstandig te stemmen met behulp van een stemmal en audiosysteem met koptelefoon. Deze stemmal staat op maandag 14 en dinsdag 15 maart aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Woensdag 16 maart is de stemmal in het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. Lees een handleiding voor gebruik van stemmal en soundbox op Oogvereniging.nl: Toegankelijk stemmen als u een visuele beperking heeft

Prokkelduo's

De gemeente Leidschendam-Voorburg is op zoek naar prokkelduo’s. Het duo bestaat uit 1 persoon zonder en 1 persoon met een licht verstandelijke beperking. Zij helpen samen op woensdag 16 maart 2022 mee tijdens het tellen van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing. Meer informatie en aanmelden op de pagina Aanmelden als prokkelduo.