Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Toeristenbelasting

Bent u exploitant van een hotel, bed en breakfast, Airbnb of camping? Of biedt u op een andere manier onderdak aan mensen van buiten Leidschendam-Voorburg en krijgt u daarvoor betaald? Dan moet u toeristenbelasting betalen. U mag deze belasting doorberekenen aan uw gasten. Vermeld dit dan wel op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u af moet dragen, vindt u op de aanslag die wij u jaarlijks sturen.

Wat u moet weten

U betaalt toeristenbelasting als:

  • Uw gasten betalen voor de overnachting
  • Uw gasten van buiten de gemeente Leidschendam-Voorburg komen (en dus niet staan ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van deze gemeente)

Aangifte doen

  • U houdt in een registratie bij hoeveel gasten u ontvangt. Wij vragen jaarlijks op hoeveel overnachtingen bij u zijn afgenomen. Op basis van deze gegevens sturen wij u de voorlopige aanslag toeristenbelasting. Na afloop van het jaar sturen wij u een aangifteformulier voor de definitieve opgave. Hierop geeft u dus aan hoeveel overnachtingen er daadwerkelijk zijn geweest. Op grond van deze aangifte ontvangt u de definitieve aanslag
  • U leest op de aanslag wanneer u de toeristenbelasting betaald moet hebben (uiterlijk op de laatste dag van de maand die volgt op de maand die in de dagtekening van het aanslagbiljet staat)
  • Begint u een nieuwe plek waar toeristen kunnen logeren of gaat u zo'n plek beheren, dan moet u dat via het contactformulierexterne-link-icoon aan de gemeente melden. Dan sturen wij u een aangifteformulier

Kosten

  • Toeristenbelasting hotel: € 6,05
  • AirBnB, Camping en kampeerboerderij: € 1,85

De kosten zijn per persoon per nacht.