Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Tuinmetamorfosewedstrijd Groei & Bloei

09 april 2024
Algemeen nieuws

Voorbeeld van een tuinmetamorfose in Voorburg (foto: eigenaren tuin)

Heeft u plannen om van (een deel van) uw voor- of achtertuin of op uw oprit een groene oase te maken? Doe dan mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd van Groei & Bloei en maak kans op leuke prijzen! Meedoen kan tot 15 oktober.

Hoe doet u mee: maak minimaal 1 foto van vóór de metamorfose en minimaal 1 foto van erna, bij voorkeur op een dag met licht bewolkt weer. Kies het moment waarop uw tuin of oprit op zijn groenst en fleurigst is. Stuur deze foto’s in jpg-formaat, met uw gegevens en een beknopte omschrij­ving voor 15 oktober via de mail naar Groei & Bloei: info@leidschendam.groei.nl. Een deskundige en onafhankelijke jury van Groei & Bloei beoordeelt de inzendingen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 21 november worden de winnaars bekend gemaakt. Alle deelnemers ontvangen daar een uitnodiging voor.

Alle beetjes helpen! 

Door het vergoenen van uw tuin zorgt u voor een kleurrijk en levendig uitzicht vanuit uw woning. Ook draagt u bij aan een beter leefklimaat voor uzelf én voor de dieren in uw tuin en omgeving. Planten en bloemen zijn een fijne plek voor bijvoorbeeld vlinders, hommels en bijen. Daarnaast zijn planten erg nuttig: doordat ze water verdampen en schaduw geven, zorgen ze voor verkoeling bij heel heet weer. Ook vangen ze regenwater op en voeren dat geleidelijk af in de bodem. Hierdoor wordt het riool tijdens extreme regenval minder belast en staan de straten minder vaak blank. Zelfs een kleine verandering kan al prachtige resultaten opleveren. Alle beetjes helpen! 

Aandacht voor opritten en parkeerplaatsen 

Dit jaar vraagt Groei & Bloei speciale aandacht voor het vergroenen van opritten en parkeerplaatsen. Bij deze vergeten plekken kunt u de aaneengesloten tegels bijvoorbeeld vervangen door open structuren.

Handige tips

Meer informatie

Groei & Bloei Leidschendam e.o. organiseert de Tuinmetamorfose­wedstrijd in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en Operatie Steenbreek. Meer informatie leest u op de website van Groei & Bloeiexterne-link-icoon.