Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Leidschendam-Voorburg dat doorverwijst naar de homepage

Parkeermogelijkheden

In Leidschendam-Voorburg zijn gebieden waar u gratis op straat kunt parkeren of korte tijd kunt parkeren met een parkeerschijf (blauwe zones). Gratis parkeren kan ook in de parkeergebieden bij de winkelcentra.

Blauwe zones

  • In Leidschendam-Voorburg zijn meerdere blauwe zones. U herkent ze aan de blauwe streep langs de stoeprand of op de weg. In een blauwe zone mag u korte tijd (1 of 2 uur) parkeren met een parkeerschijf. Bekijk op de kaart met blauwe zonesexterne-link-icoon waar u met welke parkeertijden rekening moet houden. Klik in de kaart op de blauwe zone om te zien op welke tijden u de parkeerschijf moet gebruiken
  • Woont u in een blauwe zone of heeft u daar een bedrijf, dan kunt u een parkeerontheffing blauwe zone aanvragen
  • Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u onbeperkt parkeren in de blauwe zones. U moet de kaart dan wel achter uw voorruit leggen
  • Blauwe zones gelden niet op feestdagen die als zondag gelden: Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag
  • Ligt uw straat niet in een blauwe zone, dan kunt u zonder tijdsbeperking parkeren

Winkelcentra

Damcentrum

Onder de winkels op het Damplein is een parkeergarage met ongeveer 200 plaatsen. Daar kunt u gratis, overdekt parkeren met een blauwe parkeerschijf. Woont u in de buurt, dan kunt u een parkeerabonnement aanvragen om buiten openingstijden gebruik te kunnen maken van deze parkeergarage. Met een parkeerontheffing kunnen direct omwonenden overdag parkeren in de parkeergarage.

Met de parkeerapp: ‘Parkeren LV’ kunt u een vrije parkeerplek in het Damcentrum vinden. De app is gratis te downloaden in de Google Playstoreexterne-link-icoon of via de App storeexterne-link-icoon.

Westfield The Mall of the Netherlands

Bij het winkelcentrum zijn ongeveer 4.000 gratis parkeerplaatsen. De meeste zijn overdekt.

De Julianabaan

Bij winkelcentrum De Julianabaan is een parkeergarage. Daar kunt u gratis, overdekt parkeren met een blauwe parkeerschijf. Rond het winkelcentrum zijn veel parkeerplaatsen beschikbaar, maar geldt wel een blauwe zone.

Prins Frederiklaan

Bij dit winkelcentrum kunt u gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Huygenskwartier en NS station Voorburg

Parkeren rond het Huygenskwartier is gratis, maar wel met de blauwe parkeerschijf. Onder station Voorburg zijn enkele parkeerplekken beschikbaar waar je geen blauwe parkeerschijf hoeft te gebruiken. In de Raadhuisstraat is een parkeergarage waar u overdekt kunt parkeren. Ook hier geldt een blauwe zone.

Overige regels

Caravan, kampeerwagen, campers, aanhangwagen en dergelijke mag u niet langer dan 3 dagen achter elkaar op de openbare weg parkeren.